Geslaagde instuif metaaldetectoristen

De instuif voor metaaldetectoristen op zaterdag 10 juni in Museum De Kolonie was een geslaagde activiteit. Isabelle Jansen (Agentschap OE; CAI) en Pieterjan Deckers (VUB; MEDEA) informeerden gedurende de hele namiddag de aanwezigen over de betekenis, het belang en de werking van hun databanken. Op de vele vragen van de geïnteresseerde metaaldetectoristen werd deskundig geantwoord. Vooral het feit dat CAI en MEDEA in de toekomst nog beter zullen gaan samenwerken, apprecieerden de aanwezigen erg. Op de tentoonstelling ‘Verborgen Verleden. Middeleeuwse metaaldetectievondsten’ keken zelfs doorgewinterde detectoristen met erg veel belangstelling en waardering naar de topstukken.

In het najaar zal er in Museum De Kolonie een nieuwe activiteit voor metaaldetectoristen worden georganiseerd!

InstuifMetaaldetectoristen