Doe mee! Registreren en fotograferen van Noord-Limburgse metaaldetectievondsten

Museum De Kolonie en MEDEA slaan de handen in elkaar om Noord-Limburgse metaaldetectoristen te helpen bij het registreren van hun metaaldetectievondsten in de databank MEDEA.

MEDEA is prachtig voorbeeld van burgerwetenschap oftewel ‘citizen science’. Het is een registratieproject voor metaaldetectievondsten in Vlaanderen. De informatie over deze vondsten wordt ontsloten via het online platform www.vondsten.be, zodat detectoristen, wetenschappers en andere geïnteresseerden er gebruik van kunnen maken. Lees zeker ook dit document eens door, dan wordt al veel duidelijk: MEDEA info-toestemming voor vondstregistratie

Op zaterdag 24 maart 2018 van 13 u. tot 17 u. zijn er medewerkers van MEDEA aanwezig in Museum De Kolonie om detectoristen te tonen hoe eenvoudig de vondsten kunnen worden geregistreerd in de databank. De vondsten zullen ook gratis worden gefotografeerd. Hier de aankondiging: MEDEA

T3_Foto_16_BronzenBijlenenSieraden 2014_01_17_0660
Enkele kokerbijlen en sieraden uit het bronsdepot van de Konijnenpijp (late bronstijd, 1.100 v. Chr. tot 800 v. Chr.)

Museum De Kolonie zal vanaf dan als steunpunt fungeren voor detectoristen die vragen hebben rond determinatie, registratie en fotograferen van vondsten. Gewoon contact opnemen en je wordt geholpen! Regelmatig zullen er samenkomsten van metaaldetectoristen worden georganiseerd.