Museum is gesloten

Het museum sloot definitief de deuren op 1 januari 2022. Voortaan is de naam “ArcheoHuis De Kolonie”.

Het ArcheoHuis schrijft zich in in het Vlaamse Depotnetwerk en zal na een herinrichting de rol van onroerenderfgoeddepot voor archeologische collecties uit de regio vervullen. Hiervoor zullen de nodige samenwerkingsverbanden worden afgesloten. Op termijn zal er worden gestreefd naar een erkenning door de Vlaamse overheid. Onderzoekers zullen er na afspraak terecht kunnen om de collecties te bestuderen. Kleine tentoonstellingen, lezingen en wandelingen zullen bij gelegenheid worden georganiseerd in de periode van de Archeologiedagen, Open Monumentendag en/of Erfgoeddag.

Deze website zal op termijn verdwijnen, maar alle info over de werking van het ArcheoHuis zal worden vermeld op de gloednieuwe website van Erfgoed Lommel die over enkele maanden zal worden gelanceerd.