Archeologische wandeling ‘Boren naar het aards paradijs’

In het weekend van 8, 9 en 10 oktober 2021 vinden de jaarlijkse Archeologiedagen plaats.

Op zondag 10 oktober om 9.30u trek je er samen met Ferdi Geerts, archeoloog, in de Lommelse Sahara op uit met een grondboor op zoek naar een begraven landschap dat dateert van het einde van de laatste ijstijd. Hoe zag dat landschap eruit? Welke planten groeiden er? Welke mensen leefden er? Waarom is het verdwenen? Welk landschap kwam in de plaats? Deze en heel wat andere vragen komen aan bod tijdens deze wandeling. 

Je mag actief mee boren, vertellen en discussiëren. 

Plaats van vertrek stipt om 9.30u: De Kantine (cafetaria zwembad), Sportveldenstraat 15, Lommel. Om 12u zijn we terug aan De Kantine. De wandeling is ongeveer 3 km lang, waarvan ongeveer 1km door mul zand.