Museumbezoek

Het Museum is open van zondag tot en met vrijdag van 13.30u tot 17u (zaterdag gesloten) of op afspraak.

De vaste tentoonstelling op het gelijkvloers is toegankelijk voor minder mobiele mensen en rolstoelgebruikers. De tijdelijke tentoonstelling op de verdieping is toegankelijk via een makkelijke trap.

Tijdens de schoolvakanties zijn er leuke en (ont)spannende activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Fotograferen is toegestaan in het museum. Indien u de foto’s op één of andere manier openbaar maakt, vinden we het fijn dat u vermeldt dat ze werden gemaakt in Museum De Kolonie.

Jassen en tassen worden aan de balie bewaard.

Toiletten zijn aanwezig en ze zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Toegangsprijs (enkel contant te betalen)

  • kinderen en jeugd tot en met 18 jaar: GRATIS
  • volwassenen: 2 euro per persoon

Rondleidingen doen we graag na afspraak (groepen zijn best vanaf 4 tot en met 20 personen). De kostprijs van een gids bedraagt 1 euro extra per persoon (voorbeeld: een groep van 12 volwassenen en 5 kinderen betaalt dus 24 euro toegangsprijs en nog eens 17 euro voor een gids; dus 41 euro in totaal).

Bereikbaarheid: met de wagen (ruime parking bij het museum); met de fiets (fietsenstalling bij het museum) of met de belbus (halte Kolonie Kolonie haltenr. 409410).

Contact: Museum De Kolonie, Kolonie 77, 3920 Lommel, tel. (0031)-(0)11-803410 (enkel tijdens openingsuren), e-mail. Ferdi Geerts is de verantwoordelijke conservator.

Wandeling_Kattenbos

Met groepen maken wij na afspraak archeologische wandelingen in Kattenbos, in de Sahara en op de Blekerheide. We ontdekken samen het archeologische verleden, de vorming van het landschap en de invloed van de mens op dat landschap. Kostprijs: 1 euro per deelnemende persoon.