Voorstelling publicatie over Lommelse waternamen

Voor archeologen is het erg belangrijk om het landschap goed te kunnen lezen en begrijpen. De studie van de plaatsnamen van een bepaald gebied kan de archeologen hierbij zeker helpen. Dr. Vic Mennen, al decennialang een zeer gewaardeerd bestuurslid en medewerker van Erfgoed Lommel, is één van de Vlaamse toponderzoekers wat plaatsnamen betreft. Hij schreef een uitgebreid, boeiend en rijkelijk geïllustreerd artikel over de Lommelse waternamen met als titel ‘Van bron tot monding. Historische-landschappelijke en naamkundige wandelingen langs Lommelse waterlopen’. Het artikel telt 68 bladzijden en verschijnt in het tijdschrift ‘Te Lomelle op die Campine’.

Een hydrografisch wonder in Lommel

Vic Mennen vertelt over het hoe en waarom van zijn studie over de Lommelse waternamen in museum De Kolonie op zondagnamiddag 16 juni om 14 u. . Het tijdschriftnummer is natuurlijk te koop in het museum.

Iedereen met belangstelling voor archeologie, geschiedenis, landschappen en plaatsnamen is welkom!